De historie van ons bedrijf.

Het bedrijf is ontstaan in de jaren 20 van de vorige eeuw.
Dhr. Piet van der Wetering stichtte een smederij aan de Dorpsweg in IJsselmuiden.

Klik voor vergroting


Toen in 1950 de mechanisatie in de landbouw een grote vlucht nam, verkreeg de firma het dealerschap van McCormick tractoren, dit waren toen 3- en 4-wielige tractoren, later werden dit International Harvester (IH) tractoren, nog weer later in 1986 werden dit de huidige Case IH tractoren. Sinds 1 februari 2005 zijn wij ook officieel dealer van de Steyr tractoren. Het zg. Case IH/ Steyr combi-dealerschap.

Omdat binnen de firma geen opvolging aanwezig was werd in 1988 het bedrijf verkocht aan Henk Brink, die verder ging onder de naam Land- en tuinbouwmechanisatiebedrijf Henk Brink v/h Fa. P.v.d. Wetering.
Toen in 1996 het bedrijf letterlijk uit zijn jasje groeide aan de Dorpsweg, werd het bedrijf verplaatst naar de huidige locatie aan de Grafhorsterweg en veranderde de naam in HENK BRINK MECHANISATIE.

M.i.v. 1 februari 2007 hebben wij ons toegelegd op de handel en reparatie van heftrucks, shovels en verhuur van onze Jako tank en bemester, en daarnaast repareren wij landbouwmachines en gazonmaaiers.

Voorjaar 2012 zijn we wederom dealer geworden van Toro gazonmaaiers geheel tot ons genoegen.

 

 

 


Klik voor vergroting